Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ειρήνη, μέσα στον οικονομικό Αρμαγεδώνα...

Διάβαζα ένα άρθρο του Anthony Reuben στο BBC News όπου έκανε αναφορά στον οικονομικό Αρμαγεδώνα. Μια αναφορά στη μεγάλη αναταραχή που προβληματίζει όλους μας σε σχέση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα.

Θα ήθελα, λοιπόν σε αντιδιαστολή, να κάνω μια αναφορά σε μια ιστορία από την Βίβλο, στην αναφορά του γεγονότος όπου ο Ιησούς περπάτησε πάνω στα αγριεμένα νερά της θάλασσας της Γαλιλαίας. Ο Ιησούς, κυρίαρχος καθώς είναι της φύσης, προσφέρει ειρήνη μέσα στην καταιγίδα.





















Αφού, λοιπόν, ο Ιησούς τάισε περισσότερους από πέντε χιλιάδες ανθρώπους, έστειλε τους μαθητές του να πάνε με το καΐκι τους να τον περιμένουν στην απέναντι όχθη. 

Αρκετές ώρες αργότερα, μέσα στη νύχτα, οι μαθητές παλεύουν με τα κύματα, γιατί είναι αντίθετος ο άνεμος. Κατά τα ξημερώματα ο Ιησούς έρχεται κοντά τους περπατώντας πάνω στη λίμνη. 

"Θάρρος! Εγώ είμαι, μη φοβάστε" τους λέει.

Ο Πέτρος του αποκρίνεται: "Κύριε, αν είσαι εσύ, δώσε μου εντολή να έρθω κοντά σου περπατώντας στα νερά". 

Έτσι ο Ιησούς προσκαλεί τον Πέτρο να έρθει. Κατέβηκε τότε από το πλοίο ο Πέτρος κι άρχισε να περπατάει πάνω στα νερά για να πάει στον Ιησού. 

Αλλά όταν ο Πέτρος αποσπά τη ματιά του από τον Ιησού και βλέπει τον ισχυρό άνεμο και τα μεγάλα κύματα, φοβήθηκε, και άρχισε να βουλιάζει.

"Κύριε, σώσε με!", φώναξε.

Αμέσως ο Ιησούς άπλωσε το χέρι, τον έπιασε και του λέει: ¨Ολιγόπιστε, γιατί σε κυρίεψε η αμφιβολία;¨ Και μόλις ανέβηκαν στο καΐκι κόπασε ο άνεμος.

Υπάρχουν πολλές δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας. Μπορεί να είναι μια αρρώστια, μπορεί να είναι μια εξάρτηση, μπορεί να είναι μια σχέση, μπορεί να είναι το σχολείο, μπορεί να είναι η δουλειά. Μπορεί να έχουμε μάθει να παλεύουμε στη ζωή μας και να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε. Μπορεί να έχουμε μάθει να τρέχουμε στη ζωή μας με γρήγορους ρυθμούς.

Ότι όμως και να κάνουμε, σε όποια κατάσταση και να βρισκόμαστε, καλή ή κακή, ας μην ξεχνάμε ποτέ πως υπάρχει κάποιος που μας γνωρίζει πιο καλά κι από όσο γνωρίζουμε εμείς τον εαυτό μας. Υπάρχει κάποιος που μας αγάπησε τόσο πολύ, κάποιος που γνωρίζει τον κάθε ένα από μας με το όνομά του, κάποιος που πλήρωσε για τη δική μας σωτηρία.

Ας ξεχάσουμε για μια στιγμή τα προβλήματά μας, ας ξεχάσουμε τα κύματα και την τρικυμία, υπάρχει γαλήνη, υπάρχει σωτηρία. Όταν φωνάξουμε σ' Αυτόν, τότε το χέρι του είναι πάντα εκεί για να μας πιάσει και να μας τραβήξει έξω από τις τραγικές και πιθανόν αδιέξοδες καταστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε. Στην παρουσία τη δική του, δεν υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει απελπισία, υπάρχει ειρήνη, υπάρχει αγάπη, υπάρχει συγχώρηση.

Υπάρχει ελπίδα, το όνομά της, Ιησούς Χριστός.
Ας μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό, είτε πιστεύουμε στον Θεό είτε όχι.

Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία αυτή στην Αγία Γραφή στο κατά Ματθαίο ευαγγέλιο κεφ. 14:22-33, στο κατά Μάρκο ευαγγέλιο κεφ. 6:45-52, και κατά Ιωάννη ευαγγέλιο κεφ. 6:16-21

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Poli sosto!!!!Oti xreiazomouna giati merikes fores to ksexname.