Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Η απίστευτη αγάπη του Θεού


Θα ήθελα σήμερα να σας παρουσιάσω εδώ μερικά αποσπάσματα από την Βίβλο όπου μπορούμε να δούμε αυτή την απίστευτη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Αυτή την απίστευτη αγάπη για σένα και για μένα.

Ο Ιησούς, ο υιός του ανθρώπου, ο υιός του Θεού, υπέφερε, έδωσε τη ζωή του επάνω στο σταυρό, για μένα και για σένα.



Η Μαρία όμως, όταν ήρθε εκεί που ήταν ο Ιησούς, καθώς τον αντίκρυσε, έπεσε στα πόδια του και του έλεγε: "Κύριε, αν ήσουν εδώ, δεν θα πέθαινε ο αδερφός μου". Ο Ιησούς, όταν την είδε να κλαίει, να κλαίνε και οι Ιουδαίοι που είχαν έρθει μαζί της, λυπήθηκε βαθιά και ταράχτηκε. "Που τον έχετε βάλει;" τους ρώτησε. Του λένε: "Κύριε, έλα και δες".
Τότε ο Ιησούς δάκρυσε.
...
Ο Ιησούς, ταραγμένος πάλι και θλιμμένος μέσα του, έρχεται στο μνήμα...
Κατά Ιωάννη 11


Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ' αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια...
Κατά Ιωάννη 3

"Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Κύριος ο Θεός. Είμαι γεμάτος καλοσύνη και έλεος, υπομονετικός, πιστός και πρόθυμος να συγχωρήσω. Δίνω τη χάρη μου σε χιλιάδες. Συγχωρώ την ανομία, τα σφάλματα, την αμαρτία..."
Έξοδος 34

Ποιός άλλος θεός είναι σαν κι εσένα, που συγχωρεί την ανομία και παραβλέπει την ασέβεια, όπως εσύ στο λαό σου που έχει επιζήσει; Το θυμό σου δεν τον κρατάς για πάντα, αλλά σ' ευχαριστεί να δείχνεις την αγάπη σου. Και πάλι θα μας σπλαχνιστείς και θα ποδοπατήσεις τις ανομίες μας. Στης θάλασσας τα βάθη θα ρίξεις όλες μας τις αμαρτίες.
Μιχαίας 7

"Το Πνεύμα του Κυρίου με κατέχει, γιατί ο Κύριος με έχρισε και με έστειλε ν' αναγγείλω το χαρμόσυνο μήνυμα στους φτωχούς, να θεραπεύσω τους συντριμμένους ψυχικά. Στους αιχμαλώτους να κηρύξω απελευθέρωση και στους τυφλούς ότι θα βρουν το φως τους, να φέρω λευτεριά στους τσακισμένους..."
Λουκάς 4


Ο ίδιος ο Θεός θα είναι μαζί τους. Θα διώξει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, κι ο θάνατος δε θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κλάμα ούτε πόνος θα υπάρχει πια, γιατί τα παλιά πέρασαν".
Αποκάλυψη 21

Δεν υπάρχουν σχόλια: